måndag 16 november 2009

Biran hittad - Omgång 5

Strax innan ledtråd 4 ska publiceras kommer det ett mms om att biran är hittad
Grattis Jessica Clarenbeck

Redogörelse för ledtrådarna
1. Bilden är på Kul i Juliscenen som ligger i grytan i Slottshagen. Ottos son är Tycho Brahe, hans favoritplats borde vara toppen på Kärnan som oxå ligger i Slottshagen. Från Kärnans topp ser man rakt ner i gräset och på den mur som omringar Kärnan. I gräset ligger det fem stycken tillplattade ölburkar av svenska märken och för vårt(ölnördarnas) vidkommande är dessa tråkiga och platta i smaken. Bakom dessa ölburkar i en spricka i muren ligger biran.

2. Artemis slias är Jaktgudinnan Diana som finns stående som staty i Slottshagen. Hon är i brons och tittar bort från Kärnan och på grund av detta får hon aldrig veta om gräset innanför muren som biran ligger i är grönare än de gräset utanför muren. Jens Spendrups(bilden). Många tomma platta spendrupsburkar finns utspridda innanför muren.

3. Karikatyr på Jonas Hallberg som gått 52 steg, detta är Hallbergs trappor som leder upp till Slottshagen. Hoppar över ett hinder som självklart är muren omkring Kärnan. Samt att Kärnans källarplan ligger på markhöjd.

Ännu en gång stort Grattis till Jessica, hoppas du njuter din Champangeöl Deus Brut de Flandres -07 med tillhörande två glas.

Tack för mig...ses nog snart igen

/Andreas Jaeger

4 kommentarer:

  1. Grattis Jessica, starkt jobbat!

    SvaraRadera
  2. Grattkis. Den var där jag trodde, attans att man fick jobba igår...

    SvaraRadera
  3. Tack! Det var hur kul som helst! Jag hittade den dock på måndagen- innan jobb. "Den som söker han finner" :)

    SvaraRadera
  4. Nu står det allt lite stilla här, ös på nu så vi får en chans att leta igen :)

    SvaraRadera