torsdag 12 november 2009

Biran hittad - Omgång 4

Efter att ha följt letandet i omgång 2 och 3 ute från havet var jag heltänd på att hitta biran i omgång 4.

Ledtråd 1:
Lejonen vid museet tittar åt vart sitt håll, och landborgspromenaden går även utanför museet. Lejonet på bilden tittar dock åt norr och "kan leda på rätt väg". En fin twist på detta uttryck är att det första du går in i är en rondell. Fågel, fisk eller mittemellan. Både till höger och vänster i rondellen kommer du till en damm, fågeldamm?, fiskdamm? och går man igenom rondellen rakt fram kommer man till skulpturen "Tuppen". Det finns även en skulptur söderut utmed landborgspromenaden som föreställer fiskar, ligger biran mittemellan? detta passar inte då lejonet faktiskt tittar år norr.

Ledtråd 2:
Här blir det bekräftat att Vikingsbergsparken är i centrum. Davidstatyn är flyttad från museet ner till Stortorget och står ståtligt nedanför Kärnans trappor. Detta ska vi ha i åtanke när vi letar efter biran. Till vänster om David finns Utposten och till höger Hotell Helsingborg och Restaurang Dahlberg.
Utmed vägen från lejonen i parken finns inget hotell eller någon restaurang som serverar fågel eller fisk så dessa möjligheter är uteslutna. -Utposten? Här uppe på platån finns ett par utsiktsplatser (utpost) över Öresund. Dessa söktes givetvis igenom kl 8 på kvällen i duggregn och komplett mörker. Jag hittade ingen bira.
Nu återstår bara trapporna. Samtliga trappor vid parken genomsöktes men utan resultat. Ingen bira. Går upp till dammarna igen och letar överallt men utan resultat.

Ledtråd 3:
Föreställer trädgårdsallén som leder från rondellen till en av dammarna. Hmm var jag inte här igår? Åker tillbaka till dammen och letar frenetiskt i buskar och utmed staketet. Till sist ser jag vid de tre trappstegen som leder från allén (David står vid trapporna) en spricka i muren fylld med löv och kvistar. Försiktigt stoppar jag in handen och får fatt på en sur skitig plastpåse. -Ha! det är ju min gamla påse innehållande...just det...Biran!

Tack Martin för en trevlig skattjakt som både jag och Robin uppskattade, ska bli gott med lite hembryggt nu i höstrusket.

Utseende: Tom brun flaska med handgjord etikett
Doft: Unket bladigt gammalt regnvatten jord och smuts
Smak: Smakar ..PTTVI!!... regnvatten och smuts med en sur eftersmak, ingen beska

Betyg 3/20


/Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar